אתרוג הינו מין של עץ מסוג פרי הדר וזה כמובן שמו של פריו הידוע.
מקור תפוצתו הוא בדרום מזרח אסיה בארצות הודו ופרס והוא הגיע לישראל כבר מלפני כ2000 שנה.
מימדיו של העץ קטנים, הענפים לא עבים והעץ אינו קשה במיוחד. לענפים יש קוצרים קשים. הפרי עצמו נראה כמו ביצית מאורכת וגודלו בין לימון לתפוז והוא מתאפיין בקליפה עבה קשה וריחנית וכאשר פותחים אותו מגלים פלחים קטנים ועסיסים.
בקצה פרי האתרוג נמצא הפיטם. צבעו של האתרוג נע מבין ירוק לצהוב וטעמו חמוץ כמו הלימון. האתרוג פורח באביב.
בגלל טעמו החמוץ פרי האתרוג כמעט שאינו נאכל בטריות אלא משומר בריבות ובמאפים כגון טארט אתרוגים ועוגת פירות.
קליפתו וציפתו של האתרוג משמשת להכנת תבלינים במטבח הגרמני. מפרי האתרוג ניתן להפיק גם שמן על ידי פירוק קליפתו ובכך ליצור בשמים.
ביהדות האתרוג הוא אחד מארבעת המינים והוא חשוב מאוד.
כמו כן ניתן להכין מקליפת האתרוג תערובת לכלי הנרגילה המכונה בשפה העממית 'ראש אתרוג'.
קרדיט לי על המידע
תהנו