מה זה נחלה?
נחלה (NAKHLA) זה טבק מצרי שמיוצר על ידי משפחת איביארי כבר משנת 1913 (!!!).כיום יש כמה סוגים של נחלה (הקלאסי,מיזו,אל באשה...) ובמדריך הזה אני אתמקד רק בטבק נחלה קלאסי.הטבק נימכר כימעט בכל קיוסק והוא בעצם הטבק הסטנדרטי שכימעט כולם מתחילים לעשן איתו נרגילה.
אם זה טבק שכימעט כולם מעשנים למה לעשות מדריך במיוחד בישבילו?
בגלל שהטבק שונה מטבק במשקל האופן שבו עושים ראש וגם מכינים את הטבק לעישון כמובן גם שונה.אם נותנים לבן אדם שרגיל לעשות ראש עם טבק במשקל לעשות ראש עם נחלה,רוב הסיכויים שיהיה קצת עשן והטעם יהיה חלש.
איך להכין את הטבק לעישון ואיך לעשות ראש?
למרות הקירבה של ישראל למצרים בדרך כלל הטבק שנימכר בארץ מגיע לצרכן יבש."הסוד" הוא בעצם בזה שצריך לקחת את הטבק ופשוט להתחיל ללוש אותו כמה דקות,זה מוציא את הגליצרין והחומרי טעם (מה שמוכר לרוב כ"המיץ של הטבק") ומתקבל טבק רטוב ומוכן לעישון.אחריי זה התהליך הוא רגיל:מפרידים את העלים עם האצבעות וזורקים את המקלות."הסוד" השני הוא בזה שנחלה זקוק ליותר חום מטבק במשקל אז צריך לשים את הטבק יותר קרוב לנייר כסף (כמובן בלי שהוא ייצמד לנייר כסף),אנשים שפוחדים לשים יותר מדי טבק יכולים להוסיף עוד חצי גחל (להדלקה מהירה) או עוד חתיכה או שתיים של פחם טבעי."הסוד" השלישי הוא בזה שאם הטבק מתחיל להרגיש שרוף אחריי שמזיזים את הגחל לצד אחר של הראש והוא נישאר שם כמה דקות אפשר להחזיר אותו לצד "השרוף" ועדיין יהיה לו את הטעם שהיה לו בתחילת העישון (דבר שמגדיל את זמן העישון ובכך גם חוסך בטבק).
*זה רק המדריך הראשון בנושא נחלה,את המדריכים האחרים (איך להבדיל בין הטבק המזוייף למקורי,איך לעשן סוגים אחרים של נחלה,ביקורות על הטעמים השונים ועוד אני אפרסם בHOOKAH ISRAEL)