-
קציצות קישואים ובשר
קציצות קישואים ובשר
קציצות עסיסיות ומלאות טעם, במיוחד למחרת ההכנה. טעימות גם קרות. מגישים עם טחינה.
המרכיבים ל-16 קציצות:
500 גרם בשר בקר טחון גס
כ-3 קישואים מגוררים דק על קליפתם (2 כוסות)
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן זית
1 ביצה
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
2 כפות פירורי לחם
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 כפית מלח
1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק
שמן לטיגון
להגשה:
טחינה (לא חובה)
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה. מצננים.
- מערבבים את הבצל המטוגן והבשר עם שאר חומרי הקציצות, מכסים ומקררים חצי שעה לספיגת טעמים.
- יוצרים קציצות בקוטר של כ-4 ס"מ ופוחסים קלות לקבלת קציצות מעט שטוחות.
מחממים היטב מחבת רחבה וכבדה עם שמן. מטגנים את הקציצות משני הצדדים דקה-שתיים או עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.
מומלץ להגיש עם טחינה.
הכנה מראש:
- מטגנים את הקציצות רק עד הזהבה קלה וממשיכים את ההשחמה בתנור חם לפני ההגשה.
לקציצות עסיסות במיוחד:
- מוסיפים קישוא או שניים שרוסקו במעבד מזון. אם ישנם בררני אוכל חדי ראייה, קלפו את הקישואים לפני הריסוק. הטריק הזה עובד בקציצות בקר, עוף, דגים ואפילו טופו.
-