סלט של קישואים במיה ולבּנה כבשים

סלט ים תיכוני שמתאים לאכילה בכל טמפרטורה - חם, קר או פושר.


המרכיבים:
3 קישואים צבעוניים, פרוסים בעובי 1/2 ס"מ1 כוס במיה, שטופה ונקייה מעוקץ
200 גרם לבנה כבשים
20 עלי נענע
2 שיני שום, פרוסות
1 כפית פלפל צ'ומה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מעט צנוברים, לעיטור
מעט זעתר יבש


(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. משחימים את הבמיה והקישואים במחבת חמה עם כף אחת של שמן זית. מוסיפים את שיני השום והפלפל צ'ומה ומטגנים עוד כ-2 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את עלי הנענע ומניחים במגש להתקרר.
  2. מורחים את הלבּנה בצלחת שטוחה ומניחים מעל את סלט הקישואים והבמיה. יוצקים מעל מעט שמן זית וזעתר יבש