מתכון להכנת עוגת שוקולד פשוטה וטעימה, ללא קמח ועם נגיעות תפוז וברנדי.משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים לצורך הכנת המתכון:
400 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה (או מחמאה)
שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
רבע כוס ברנדי
מעט גרידת תפוז
6 ביצים
חצי כוס סוכר

לקרם שמנת:
מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה והשוקולד (אפשר במיקרו). מוסיפים את מיץ התפוזים, הברנדי והגרידת תפוז. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת נוזלית ומניחים בצד.
2. מקציפים את הביצים בעזרת מטריפה ידנית. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מערבבים ביחד את תערובת הביצים עם השוקולד. לערבב היטב.
4. משמנים תבנית מתאימה בחמאה ושופכים בתוכה את התערובת.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות (חום בינוני) למשך 40 עד 45 דקות. מומלץ לשים תבנית אלומיניום מתחת לעוגה עם מים, כדי שלא יישרף.
6. להוציא ולקרר.
טיפ: אפשר למרוח מעל העוגה קרם שמנת, או ליקר שוקולד. להכנת קרם השמנת: מרתיחים שמנת מתוקה ו-200 גרם שוקולד מריר בסיר ולאחר מכן, מורחים על העוגה (לאחר שהתקררה מעט).